6 Temmuz 2010 Salı

Balkan Turu tatil

Tatil , Avrupa Turları , Balkan Turları , Hırvatistan Turları

nbsp;


nbsp;


1.G Uuml;N (Pazar) İstanbul-Dubrovnik Atat uuml;rk Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminali T uuml;m Tatil Turları Kontuarı ouml;n uuml;nde saat 03:00 rsquo;da buluşma. Bilet,bagaj ve pasaport işlemlerini takiben, T uuml;rk Havayollarına ait TK 3521 sefer sayılı ouml;zel u ccedil;uş ile saat 05:30 rsquo;da Dubrovnik rsquo;e hareket. Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğun ardından saat 06:15 rsquo;de Dubrovnik rsquo;e varış. Pasaport, bagaj ve g uuml;mr uuml;k işlemlerinin ardından panoramik Dubrovnik turu i ccedil;in ouml;zel otob uuml;slerimizle havalimanından hareket. Turumuz ouml;ncelikle otob uuml;s ile Dubrovnik rsquo;i tanıtımı gezisi ile başlıyor. Eski şehir meydanında otob uuml;slerden inerek y uuml;r uuml;r uuml;y uuml;ş turu ile UNESCO tarafından D uuml;nya Mirasları Listesi rsquo;ne alınmış eski şehir meydanını geziyoruz.Bu turumuz esnasında, kuleler, muhteşem surlar, 14. yy. rsquo;dan kalma ve d uuml;nyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı,Rector Sarayı,şehir kapıları,kuleler ve diğer ouml;nemli yapılar g ouml;r uuml;lecektir. Turun bitimi ile birlikte,otelimize transfer ve odalara yerleşme. Dinlenmeniz i ccedil;in serbest zaman. Geceleme otelimizde.


nbsp;


2. G uuml;n (Pazartesi) Dubrovnik ndash; (3 ADALAR) Serbest uyanma ve kahvaltının ardından g uuml;n uuml;n uuml;z serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak d uuml;zenlenecek tam g uuml;nl uuml;k ouml;ğle yemekli Karaka ile 3 Ada (www.karaka.info) (65 EURO) turumuza ccedil;ıkıyoruz. Bu eski g ouml;r uuml;n uuml;ml uuml; ama yeni inşa Akdenizdeki en b uuml;y uuml;k teknelerden biri olan Karaka teknesi ile Kolo ccedil;ep, Şipan ve Lopud Adalarını g ouml;receğimiz turumuzda ouml;ncelikle, Dubrovnik rsquo;lilerin tatil beldesi, palmiye ağa ccedil;ları ve b uuml;y uuml;leyici doğası ile uuml;nl uuml; Kolo ccedil;ep adasını gezeceğiz. Burada vereceğimiz bir moladan sonra, teknemiz Şipan Adasında bulunan Sudurad kasabasına doğru yol alacak. Skocibuh ailesine ait 16. yy. rsquo;dan kalma kale, şehir kalesi ve surları, Dubrovnik Başpiskoposuna ait yazlık sarayın kalıntılarını gezdikten sonra lsquo; rsquo;Barış Adası rsquo; olarak bilinen Lopud rsquo;a gideceğiz. Turkuaz ve berrak denizi, b uuml;y uuml;leyici kumsalı ve muhteşem doğası ile her geleni b uuml;y uuml;leyen adada denize girme imkanı bulacaksınız. Ouml;ğle yemeğini tur esnasında alacağız ouml;ğle yemeği sırasında limitli olarak i ccedil;ecek dahil olacak.Turun bitimi ile birlikte otelimize transfer. Geceleme otelimizde


nbsp;


3. G uuml;n (Salı) Dubrovnik ndash; (Saraybosna-Mostar)(Mostar) Serbest uyanma ve kahvaltının ardından g uuml;n uuml;n uuml;z serbest. Dileyen misafirlerimizle birlikte ekstra olarak d uuml;zenlenecek tam g uuml;nl uuml;k ouml;ğle yemekli Saraybosna-Mostar turu. (90 Euro) Sabah ccedil;ok erken otob uuml;sle ccedil;ıkacağımız bu turumuzda yaklaşık 5 saatlik (290 km) bir yolculukla ouml;nce Saraybosna rsquo;ya varacağız. Bu şirin ve tarihi kentte yapacağımız şehir turu esnasında Osmanlı rsquo;dan kalan camileri, hamamları, kaleyi, Gazi H uuml;srev Bey Camii, Savaş T uuml;neli ve Baş ccedil;arşıyı gezdikten sonra, ouml;ğle yemeğimizi lezzetli Boşnak yemeklerinin sunulduğu yerel restaurantlardan birinde alacağız. Daha sonra, Mostar lsquo; rsquo;K ouml;pr uuml;ler Şehri rsquo; rsquo;ne doğru yola ccedil;ıkacağız. 16. yy. Ile 19. yy. ları arasında Hersek rsquo;in ticaret, yatırım ve askeri uuml;ss uuml; olan Mostar rsquo;da Eski K ouml;pr uuml; rsquo;n uuml;n tam g ouml;beğinde konumlandığı eski şehir merkezi, ccedil;arşı, camiler, hamamlar g ouml;r uuml;lecek yerler arasındadır. Daha sonra Po ccedil;itel g ouml;r uuml;ld uuml;kten sonra Dubrovnik rsquo;e geri d ouml;n uuml;lecektir. (Saraybosna-Mostar turu sabah ccedil;ok erken saatlerde başlayıp gece ge ccedil; saatlerde bitmektedir. Hırvatistan/Bosna arası g uuml;mr uuml;klerde turist otob uuml;sleri normal şartlarda bekletilmemektedir. Ancak, firmamız bu konuda garanti verememektedir. Sınır beklemeleri sebebi ile oluşabilecek gecikme ve program aksaklıklarından firmamızın sorumluluğu bulunmamaktadır) Saraybosna-Mostar turuna katılmayacak misafirlerimiz i ccedil;in diğer bir alternatif ise ekstra tam g uuml;nl uuml;k ouml;ğle yemekli Mostar turudur (70 Euro). Bu turumuzda ilk olarak yol uuml;zerinde Po ccedil;itel K ouml;y uuml; g ouml;r uuml;ld uuml;kten sonra, Blagaj rsquo;da bulunan doğal kaynak merkezini, ve 15. yy. rsquo;da yapılmış olan Derviş Tekkesi ve g ouml;r uuml;lecektir. Daha sonra Mostar rsquo;a varıyoruz. lsquo; rdquo;K ouml;pr uuml;ler Şehri rsquo; rsquo; 16. yy. Ile 19. yy. ları arasında Hersek rsquo;in ticaret, yatırım ve askeri uuml;ss uuml; olan Mostar rsquo;da Eski K ouml;pr uuml; rsquo;n uuml;n tam g ouml;beğinde konumlandığı eski şehir merkezi, ccedil;arşı, camiler, hamamlar g ouml;r uuml;lecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile Dubrovnik rsquo;e d ouml;n uuml;ş ve otelimize transfer. Her iki turumuz sırasında pasaport bulundurmak mecburidir. Geceleme otelimizde.


nbsp;


4. G uuml;n ( Ccedil;arşamba) Dubrovnik (Kor ccedil;ula-Ston) Serbest uyanma ve kahvaltının ardından g uuml;n uuml;n uuml;z serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak d uuml;zenlenecek olan tam g uuml;nl uuml;k ouml;ğle yemekli Marco Polo rsquo;nun İzinde-Kor ccedil;ula (70 Euro) turuna katılabilirler. Otob uuml;s ve tekne ile ger ccedil;ekleştireceğimiz bu turumuzda, ouml;ncelikle sahil yolunu takip ederek Ston rsquo;a gideceğiz. Daha sonra uuml;z uuml;m bağlarının arasından Peljeşac yarımadasına doğru devam ederek Orebi ccedil; rsquo;ten tekneye bineceğiz.Kor ccedil;ula hem Marco Polo rsquo;nun doğum yeri ve yaşadığı yer hem de en iyi korunmuş orta ccedil;ağ kasabalarından birisidir.12. yy. rsquo;dan kalma eski şehir meydanı,surlar, St Mark Kathedrali, kıyı kapısı Revelin, Abbott Hazineleri, şehir m uuml;zesi ve Marco Polo rsquo;nun doğduğu yer y uuml;r uuml;yerek yapacağımız tur esnasında g ouml;r uuml;lecek yerler arasındadır. Ouml;ğle yemeği Kor ccedil;ula rsquo;da yerel bir restaurantta lokal yemeklerden oluşan fiks menu şeklinde alınacaktır. Yemeğin ardından, Dubrovnik rsquo;in tuz ihtiyacını gideren ve Osmanlı akınlarından korunmak uuml;zere Ccedil;in Seddinden sonra d uuml;nyanın en uzun surlarına sahip Ston rsquo;u gezeceğiz. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer. Geceleme otelimizde.


nbsp;


5. G uuml;n (Perşembe) Dubrovnik (Karadağ) Serbest uyanma ve kahvaltının ardından g uuml;n uuml;n uuml;z serbest, Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak d uuml;zenlenecek olan tam g uuml;nl uuml;k ouml;ğle yemekli Karadağ turuna katılabilirler. (80 Euro) D uuml;nya rsquo;nın Kosova ile birlikte en gen ccedil; iki devletinden biri olan Karadağ rsquo;a ge ccedil;tikten sonra Avrupa Jet Sosyetesinin uğrak yeri olan Kotor K ouml;rfezinin nefes kesen manzarası eşliğinde kısa bir yolculuğun ardından, ilk durağımız, muhteşem sahilleri, ccedil;ok renkli gece hayatı ile Balkanlar rsquo;ın en uuml;nl uuml; tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız y uuml;r uuml;y uuml;ş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva rsquo;nın tadını doyasıya ccedil;ıkarabilmeniz i ccedil;in serbest zaman. Daha sonra, zamanında balık ccedil;ıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur rsquo;lu bir multimilyardere satılması ile g uuml;n uuml;m uuml;zde restorasyon ccedil;alışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St Stefan rsquo;ı panaromik olarak tepeden g ouml;rebileceğiniz bir cafe rsquo;de mola. Ouml;ğle yemeğimiz lokal bir restaurantta. Karadağ rsquo;da son durağımız ouml;nemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor... Burada Stari Grad rsquo;da (Eski Şehir-Kale) y uuml;r uuml;yerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Bu tur sırasında pasaport bulundurmak mecburidir. Turun bitimi ile birlikte otelimize transfer geceleme otelimizde.


nbsp;


6. G uuml;n (Cuma) Dubrovnik (Split - Krka) Serbest uyanma ve kahvaltının ardından g uuml;n uuml;n uuml;z serbest. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak d uuml;zenlenecek olan tam g uuml;nl uuml;k ouml;ğle yemeksiz SPLIT ndash; KRKA turuna katılabilirler (80 EURO). Sabah ccedil;ok erken otob uuml;sle ccedil;ıkacağımız bu turumuzda otelimizden hareketle Neum, Neredva Deltası ve Vrogorac uuml;zerinden otobana bağlanıyoruz. İlk olarak Hırvatistan rsquo;ın 8 adet milli parkından biri olan; su havzaları, şelaleleri, ouml;zg uuml;n fauna ve florasıyla yery uuml;z uuml; cenneti olan KRKA rsquo;ya varıyoruz. Denizden gelen yatlarında ulaşabildiği Skardin rsquo;den bineceğimiz botla cennet tabiatın sazlıkları arasından şelalelere varıyoruz. Vereceğimiz yaklaşık 3 saatlik serbest zamanda dileyenler şelalelerde y uuml;zebilir veya y uuml;r uuml;y uuml;ş parkurlarını değerlendirebilirler. Daha sonra SPLIT şehrine ge ccedil;ip 1700 yıllık Diocles sarayından geriye kalan i ccedil; şehir dokusunu bronz, demir, altın ve g uuml;m uuml;ş kapıları, Vestibu Peristil, mozole, Nept uuml;n Tapınağı, yol verin ge ccedil;eyim sokağını gezip yaklaşık 2 saatlik serbest zamanın akabinde Hırvatistan rivierası uuml;zerinden geri d ouml;n uuml;yoruz. Turumuz sırasında gideceğimiz milli park uuml;creti dahil olup ouml;ğle yemeği turumuza dahil değildir. Bu tur sırasında pasaport bulundurmak mecburidir. Turumuzun bitimiyle beraber otelimize transfer. Geceleme otelimizde.


nbsp;


7.G uuml;n(Cumartesi) Dubrovnik (Trebinje) Serbest uyanma ve kahvaltının ardından g uuml;n uuml;n uuml;z serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak d uuml;zenlenecek olan yarım g uuml;nl uuml;k ouml;ğle yemekli Trebinje turuna katılabilirler (50 Euro). Trebinje turumuz i ccedil;in otelimizden hareket ediyoruz. Yapacağımız panaromik turun ardından ouml;ğle yemeğimizi yerel bir restaurantta aldıktan sonra otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz, rehberlerimiz tarafından d uuml;zenlenecek ekstra Karaka rsquo;da Dalma ccedil;ya Gecesi (60 Euro) (www.karaka.info) turuna katılabilirler. Turumuz akşam yemekli ve yemeklerde limitli işekilde i ccedil;eceklerin dahil olduğu bir turdur.M uuml;zik eşliğinde ge ccedil;ireceğimiz keyifli bir gecenin ardından otele d ouml;n uuml;ş ve konaklama.


nbsp;


8.G Uuml;N (Pazar) Dubrovnik-İstanbul Uyandırma kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben, T uuml;rk Havayollarına ait TK 3522 sefer sayılı ouml;zel u ccedil;uş ile saat 07:35 rsquo;de İstanbul rsquo;a hareket. Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğun ardından saat 10:00 rsquo;da İstanbul rsquo;a varış. ve turumuzun sonu.


nbsp;


Uuml;CRETE DAHİL OLAN HİZMETLER


T uuml;rk Havayolları ouml;zel seferi ile İstanbul/Dubrovnik/İstanbul hattında ekonomi sınıf u ccedil;ak bileti


Yukarıda belirtilen otellerde ya da benzerlerinde toplam 7 gece 8 g uuml;n se ccedil;ilecek pakede g ouml;re oda-kahvaltı veya yarım pansiyon konaklama konaklama


Panaromik Dubrovnik şehir tanıtım turu


Havalimanı/otel/havalimanı transferleri


T uuml;m Tatil Turları profesyonel T uuml;rk ccedil;e rehberlik hizmetleri


Havalimanı vergileri, u ccedil;uş g uuml;venlik sigortaları, havalimanı hizmetleri IŞIK seyahat sigortası ZORUNLUDUR (Vize alınamaması durumunda 1000 Euro ya kadar geri ouml;deme, kaza, hastalık masrafları, bagaj kaybolması, hırsızlık sonucu maddi kayıp vs. limitler dahilinde Işık Seyahat Sigortası tarafından karşılanmaktadır.)


nbsp;


Uuml;CRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER


Yukarıda ve programda dahil olduğu a ccedil;ık ccedil;a belirtilmemiş her t uuml;rl uuml; hizmet


Programda ekstra olduğu belirtilen turlar


Yurtdışı Ccedil;ıkış Fonu (15 TL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder