24 Temmuz 2010 Cumartesi

Kaz Dağları Bergama - Asos - Truva Antik Şehri Bayram Turu tatil

Tatil , Marmara Turları , Misya Turları

1.G uuml;n : İstanbul'dan Hareket

Buluşma yerinde ara ccedil;larımıza bindikten sonra Balıkesir Ayvalığa doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Sabah erken saatlerde Ayvalıkta olacağız.



Mesafeler:

İstanbul - Ayvalık: 440 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 440 Km



2 G uuml;n: Ayvalık - Cunda Adası

Sabah Sarımsaklıdaki otelimize yerleştikten sonra kısa bir dinlenmenin ardından Ayvalık ve Cunda adası gezimize başlıyoruz. Ilk olarak neoklasik sivil mimari ouml;rnekleriyle ouml;n plana ccedil;ıkan Ayvalık sokaklarını dolaşıyoruz. Kısa Ayvalık Turu esnasında kiliseden camiye cevrilmis eserleri yakından gorme fırsatı yakalıyoruz. Ardından Cunda (Alibey ) Adasında ge ccedil;iyoruz. Adanın şirin sahilindeki balık restoranlarından birindeki ouml;ğle yemeğinde taze balıklar ve ege lezzetleri bizleri bekliyor. Yemek sonrası ada sokaklarının adımlayıp Taksiyarhis Kilisesi'ni g ouml;rd uuml;kten sonra manzara seyriyle g uuml;n uuml; sonlandırıyoruz.Akşam yemeği i ccedil;in Sarımsaklıdaki otelimize geri d ouml;n uuml;yoruz.



Mesafeler:

Ayvalık - Cunda Adası: 15 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 30 Km



Gezilecek Yerler:

- Ayvalık

- Eski Ayvalık Evleri

- Alibey (Cunda) Adası

- Taksiyarhis Kilisesi



3. G uuml;n: Şeytan Sofrası - Bergama

Sabah otelimizde yapacağımız kahvaltının ardından Şeytan Sofrasına doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Demir bir kafes i ccedil;inde de şeytana ait olduğu s ouml;ylenen ayak izi ger ccedil;ekten g ouml;r uuml;lmeye değer. Bazısı inanmasa da insana değişik duygular hissettirebiliyor. Ayrıca manzarası da harika. Burdan Bergamaya gideceğiz.Bakır ccedil;ay Havzasında yer alan ve uuml;lkemizin uygarlık tarihinin en eski yerleşmelerinden biri olan Bergama, tapınakları ile insanı kendine ccedil;ekiyor. Bir zamanlar buralarda yerleşim olduğunu bilmek olduk ccedil;a ilgin ccedil; geliyor insana. Ccedil; uuml;nk uuml; o kadar eski bir b ouml;lge.



Mesafeler:

Ayvalık - Şeytan Sofrası: 5 Km

Şeytan Sofrası - Bergama: 60 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 125 Km



Gezilecek Yerler:

- Şeytan Sofrası

- Bergama

- Zeus Sunağı

- Bergama M uuml;zesi

- Kızılavlu

- Serapis Tapınağı

- Akropol Tapınağı



4. G uuml;n: Altınoluk - Kaz Dağları - Asos

Yaptığımız sıkı kahvaltıdan sonra bug uuml;n uuml; bir mola ile değerlendiriyoruz. Ama bu mola bildiğiniz molalardan ccedil;ok farklı. Bug uuml;n uuml;lkemizin oksijen depolarında temiz hava molası vereceğiz. İlk durağımız Altınoluk. Kaz dağı (ida) eteklerinde bulunan Altınoluk havası kadar manzarası da harika. Ayrıca Altınoluk, eski Rum evlerinin t uuml;m mimarisini barındıran tarihi bir mekan. Burada nefis g ouml;zlemeleri tattıktan sonra Kaz Dağlarına doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Ve karşımıza efsaneler uuml;lkesi Kaz Dağları ccedil;ıkıyor.



G uuml;n boyunca y ouml;reye has zeytinyağlarının d uuml;nden bug uuml;ne nasıl yapıldığını Zeytinyağı M uuml;zesi'nde ouml;ğrenecek, Etnografya M uuml;zesi'nde Alibey Kudar'dan T uuml;rkmen yaşantısı uuml;zerine bilgiler edinip, Zeus Altarı'nda manzaranın keyfini ccedil;ıkartacağız. Adatepe Dutdibi Kahvesi'nde ccedil;ay veya ayran i ccedil;erek yorgunluğumuzu hafifletip Asos'a doğru yola ccedil;ıkacağız. Asos'a vardıktan sonra asırlardır kullanılmış olan ve hala kullanılmakta olan Asos limanında ouml;ğle yemeği molası veriyoruz.



Y uuml;z yıllardır barındırdığı tarihi ve kendine ouml;zg uuml; k uuml;lt uuml;r uuml;yle uuml;nl uuml; Asos'ta ouml;ncelikle g uuml;n uuml;m uuml;z yerleşimi Behram Kaleyi ve Asos Antik Şehri'ni geziyoruz. Antik Şehir'de Atena Tapınağı ve Akropol uuml;'n uuml; geziyor ve eşsiz manzarada fotoğraf molası verdiğkten sonra Nekropol ve Antik Tiyatroya ge ccedil;iyoruz. Babakale yolu uuml;zerinde Apollo Smintheion Tapınağı, Ccedil;esme, Cami, Kestanbol Kaplıcaları ve Kumburnu sahilinde yer alan savaş siperleri başlıca gezeceğimiz tarihi mekanlar arasında. Sonrasında Antik kenteki gezimizi bitirip otelimize geri d ouml;n uuml;yoruz.



Mesafeler:

Ayvalık - Altınoluk: 35 Km

Altınoluk - Asos: 55 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 180 Km



Gezilecek yerler:

- Altınoluk

- Altınoluk tepesi

- Ouml;ren (Saklı Cennet) (Burhaniye)

- Zeytinyağı M uuml;zesi

- Tahtakuşlar Etnografya M uuml;zesi

- Zeus Altarı(Sunak)

- Adatepe

- Asos Antik Kenti

- Antik alanda sutunlar

- Apollon Smitheion Tapınağı

- Akropol, Nekropol, Tiyatro,- Assos

- Athena Tapınağı

- Berhamkale K ouml;y uuml; (Tarihi K ouml;pr uuml; ve Camii)

- Babakale yolu uuml;zerinde Ccedil;eşme ve Camii

- Kestanbol Kaplıcaları Asos limanı



5. G uuml;n: Truva Antik Kentleri - Gelibolu - İstanbul

Sabah otelde alacağımız kahvaltının hemen ardından Troya Antik Kentleri i ccedil;inde yer alan Truva'ya doğru yola ccedil;ıkacağız. Hakkında asırlardır bir ccedil;ok kitaplar, şiirler, menkıbeler yazılmış, filimlere konu olmuş d uuml;nyaca uuml;nl uuml; Truva, Troya antik Kentinin kalıntılarını gezdikten sonra Ccedil;anakkale'ye doğru yolumuza deva ouml; ediyoruz. Eceabat'a karşıya ge ccedil;tikten sonra tarihte eşi g ouml;r uuml;lmemiş muharebelerin yaşandığı ve destanın yazıldığı ccedil;anakkale Gelibolu Milli Parkı savaş alanlarını geziyoruz. Al ccedil;ıtepe k ouml;y uuml;nde verdiğimiz molanın ardından Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Arı Burnu, Yarlar ve Conkbayırı gezeceğimiz başlıca mekanlar arasında. Gelibolu'daki turumuzu bitirip İstanbul'a doğru yola koyuluyoruz. Bayram trafiğininde durumuna bağlı olarak gece ge ccedil; saatlerde İstanbul'a varmış oluyoruz.



Gezilecek yerler:

- Truva Antik Kenti

- Truva Atı

- Truva Harabeleri

- Kilitbahir Kalesi

- Mecidiye Tabyası

- Seyyit Onbaşı Anıtı

- Şehitler Abidesi

- Yahya Ccedil;avuş Anıtı

- Anzak Koyu

- 57. Alay Şehitliği

- Arıburnu Yarları

- Conkbayırı



Mesafeler:

Ayvalık - Truva: 80 Km

Truva - Gelibolu: 34 Km

Gelibolu - İstanbul: 365

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 565 Km



NAKİT İNDİRİMLİ: 379 YTL

TURUN FİYATI: 399 YTL

3 Taksit: 413 YTL Bonus Axess Maximum Shop amp;Miles

6 Taksit: 424 YTL Bonus Axess Maximum Shop amp;Miles

KK Tek Ccedil;ekim: 399 YTL

Odada Tek Kişi Farkı: 149 YTL

7 - 12 Yaş Ccedil;ocuk: 309 YTL

3 - 6 Yaş Ccedil;ocuk: 244 YTL

0 - 2 Yaş arası : Anne kucağında uuml;cretsiz İstenirse Koltuk uuml;creti: 120 YTL



Uuml;CRETE DAHIL OLANLAR:

- 3 Adet Sabah Kahvaltı

- 3 Adet Akşam Yemek

- 3 Gece Otelde Konaklama

- 1 Gece Ara ccedil;ta Yolculuk *5 saat

- Profesyonel Kokartlı Rehberlik

- T uuml;m Ulaşımlar

- T uuml;m Ccedil;evre Gezileri



Uuml;CRETE DAHİL OLMAYANLAR:

- Yolda Alınan Yemekler ve İ ccedil;ecekler

- Yemeklerde Alınan İ ccedil;ecekler

- M uuml;ze ve Ouml;ren Yeri Girişleri

***M uuml;ze girişlerine servet ouml;demeyin. Sadece 20 YTL'ye m uuml;ze kart alın, Turizm Bakanlığına bağlı 300 civarındaki m uuml;zeye uuml;cretsiz girin.

***M uuml;ze kart satış i ccedil;in: https://satis.muzekart.com/anasayfa.html

- Ouml;ğle Yemekleri

- İlk sabah kahvaltısı

- D ouml;n uuml;şte akşam yemeği







Bu Turumuzda Nereleri G ouml;receğiz Gezeceğiz:

Altınoluk, Altınoluk tepesi, Ayvalık, Sarımsaklı, Ouml;ren (Saklı Cennet) (Burhaniye), Kaz Dağları, Zeytinyağı M uuml;zesi, Tahtakuşlar Etnografya M uuml;zesi, Zeus Altarı(Sunak), Adatepe, Alibey (Cunda) Adası, Şeytan Sofrası, Eski Ayvalık Evleri, Taksiyarhis Kilisesi, Bergama, Zeus Sunağı, Bergama M uuml;zesi, Akropol Tapınağı, Serapis Tapınağı, Kızılavlu, Altınoluk Tarihi Rum Evleri, Tahta Kuşlar Etnoğrafya M uuml;zesi, Zeus Altarı (Sunağı), Deniz M uuml;zesi'nde Nusret Mayın Gemisi, Tabyaları, Kale, Ccedil;anakkale Savaşından Kalan Mayınlar, T uuml;rk uuml;lere Konu Olan Aynalı Ccedil;arşı, Truva Filmin I ccedil;in Yapılıp Daha Sonra Turkiyeye Getirilen Turuva Atı, Asos Antik Kenti, Antik Alanda Sutunlar, Apollon Smitheion Tapınağı, Akropol, Nekropol, Tiyatro, Assos, Athena Tapınağı, Berhamkale K ouml;y uuml; (Tarihi K ouml;pr uuml; Ve Camii), Babakale Yolu Uuml;zerinde Ccedil;eşme Ve Camii, Kestanbol Kaplıcaları, Asos Limanı, Truva Antik Kenti, Truva Atı, Truva Harabeleri, Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyası, Seyyit Onbaşı Anıtı, Şehitler Abidesi, Yahya Ccedil;avuş Anıtı, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Arıburnu Yarları, Conkbayırı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder