24 Temmuz 2010 Cumartesi

Pierre Loti Eyüp Turu tatil

Tatil , Marmara Turları , İstanbul Turları

Buluşma noktamız saat 13:30'da Feshane İETT durağı olacaktır. Feshane ve Kongre merkezi hakkında bilgi edindikten sonra, İlk durağımız Cezr-i Kasım Paşa Camii olacaktır. Daha sonra aynı yol uuml;zerinde, adını Yavuz Sultan Selim'in kızı olan Şah Sultan'dan alan S uuml;byan Mektebi g ouml;r uuml;p, yine aynı yol uuml;zerindeki Zal Mahmut Paşa Camii'ni ve Mehterhaneyi g ouml;rm uuml;ş olacağız. Bir s uuml;re ey uuml;p sokaklarında g uuml;zel bir y uuml;r uuml;y uuml;şten sonra varıcağımız nokta Adile Sultan T uuml;rbesi'dir. Kılı ccedil; Kuşanma merasimlerini yapıldığı, ey uuml;p camii dış cephe duvarları arasında kalan tarihi Cul uuml;s Yolu'ndan ge ccedil;erek, Mihrişah Sultan T uuml;rbesi'ne doğru yolumuza devam ediyoruz. Buradan yine Ey uuml;p Sultan Camii'nin ccedil;evresinde bulunan Siyavuş Paşa, Ferhat Paşa ve Sokullu Mehmet Paşa t uuml;rbelerini geziyoruz. Ve turumuzun g ouml;zdesi olan Ey uuml;p Sultan Camii ve K uuml;lliyesi'ne varıyoruz. Rehberimiz Camii ve K uuml;lliye hakkında genel bilgileri verdikten sonra 30 dk kadar bir boş zaman verilecektir. Ey uuml;p Camii'nde hoş bir vakit ge ccedil;irdikten sonra, Pierre Loti tepesine ccedil;ıkmak i ccedil;in, belediye teferiklerine doğru yol alıyoruz. Hali ccedil;e nazır bu tepeye harika bir teleferik panorama gezisiyle ccedil;ıkar ccedil;ıkmaz, tepede bulunan ccedil;ay bah ccedil;esinde bir s uuml;re vakit ge ccedil;irerek turumuzu tamamlıyoruz.

Umarız ccedil;ok hoş bir vakit ge ccedil;irmiş olur ve bayramın bu g uuml;zel g uuml;n uuml;nde sevdiklerinizle İstanbul'un en ouml;nemli islami merkezlerinden olan Ey uuml;p Sultan'ın keyfine varmış olursunuz...



bull; Feshane

bull; Cezeri Kasım Paşa Camii

bull; Şah Sultan Subyan Mektebi

bull; Zal Mahmut Paşa Camii

bull; Mehterhane

bull; Adile Sultan T uuml;rbesi

bull; C uuml;lus Yolu

bull; Mihrişah Valide Sultan İmareti ve T uuml;rbesi

bull; Siyavuş Paşa T uuml;rbesi

bull; Ferhat Paşa T uuml;rbesi

bull; Sokullu Mehmet Paşa T uuml;rbesi

bull; Ey uuml;p Sultan T uuml;rbesi ve Camii

bull; Pierre Loti



Bu turda ulaşım aracı yoktur. İstanbul rsquo;u y uuml;r uuml;yerek turumuzu ger ccedil;ekleştiriyoruz.



Verilecek olan serbest zaman dahilinde, yemek ihtiytacını giderebilir.



Bu turumuzda ekstra turumuz bulunmuyor. Hatta eğlencesi de i ccedil;inde!



Ey uuml;p Sultan Camii ve K uuml;lliyesi

İstanbul rsquo;un en eski yerleşimlerinden biri olan Ey uuml;p Sultan adını Halid Bin Zeyd Ebu Eyyup El- Ensari Hz. lerinden almıştır...



Ey uuml;p, İstanbul'un fethi ile birlikte kurulan ilk Osmanlı yerleşimlerinden biridir.Fatih Sultan Mehmed tarafından ilk ouml;nce t uuml;rbesi yapılan k uuml;lliye, adını Hz. Muhammed'i (S.A.V) Medineye hicretinde evinde ağırladığı i ccedil;in quot;Mihmandar-ı Resulullah quot; sıfatına hak kazanan Halid Bin Zeyd Ebu Eyyub el-Ensari'den almıştır. quot;Ey uuml;p Sultan quot; olarak adlandırılan t uuml;rbe,kuruluşundan bug uuml;ne kadar M uuml;sl uuml;man halkın en ouml;nemli ziyaretgahlarından biridir.T uuml;rbenin yanına inşa edilen cami,medrese,hamam ve imaretle birlikte İstanbul'da inşaa edilen en ouml;nemli k uuml;lliyelerinden biri haline gelmiştir.



Pierre Loti

Asıl adı Louis Marie Julien Viaud (d. 14 Ocak 1850 - ouml;. 10 Haziran 1923), Fransız romancı. 1850 yılında Fransa'nın Rochefort kentinde Protestan bir ailenin en k uuml; ccedil; uuml;ğ uuml; olarak doğdu.



Pierre Loti Tepesi

İstanbul'un Ey uuml;p il ccedil;esinde Hali ccedil;'e nazır bir tepedir. Tepe adını, 1876 yılında İstanbul'a gelerek buraya yerleşen ve sık sık bu tepedeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız roman yazarı ve doğubilimci Julien Viaud'dan almıştır. Tepenin adını Ey uuml;psultan Tepesi olarak değiştirmek amacıyla belediye meclisine sunulan ouml;neri pek ccedil;ok ccedil;evreden b uuml;y uuml;k itirazlar g ouml;rm uuml;ş ve belediye meclisince reddedilmiştir. Tepe ve burada bulunan aynı adlı ccedil;ay bah ccedil;esi İstanbul'a gelen turistlerin de sık sık ziyaret ettiği bir yerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder