6 Temmuz 2010 Salı

Mavi Yolculuk tatil

Tatil , Akdeniz Ege Turları , Mavi Yolculuk

1.G Uuml;N:BODRUM Bodrum Limanı'nda saat 15:00n dan itibaren teknelerinize yerleşebilirsiniz. . Akşam yemeği ve geceleme Bodrum Limanı'nda yapılır. Eski adı Halikarnas olan Bodrum'un tarihi M. Ouml;.1200'lere kadar uzanır. M. Ouml;. 5. yy' da yaşamış olan ve quot;Tarihin Babası quot; olarak tanınan Heradot, Halikarnas'ta doğmuştur. D uuml;nyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Kral Mausolus'un (M. Ouml;. 350) Mozolesi de buradadır. Klasik ccedil;ağdaki Bodrum'dan g uuml;n uuml;m uuml;ze ulaşabilen tek yapı Antik Tiyatro'dur. 13.000 kişi kapasiteli bu tiyatro Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biridir ve g uuml;n uuml;m uuml;zde de Bodrumdaki bir ccedil;ok g ouml;steriye sahne olmaktadır. Bodrum'a gelindiğinde, ilk ouml;nce g ouml;r uuml;lmesi gereken yerlerden bir tanesi de Sen Peter Kalesi'dir. Orta ccedil;ağdan beri ayakta kalan ve d uuml;nyada en iyi şekilde korunmuş eserlerden birisidir. B uuml;y uuml;k İskender'in Halikarnas' a girdiği yer olan Mindos Kapısı da g ouml;r uuml;lmesi gereken yerlerden bir diğeridir.



2.G Uuml;N:Orak Adası - Ccedil; ouml;kertme Siz kahvaltınızı yaparken tur programı ve tekne hakkında bilgiler verilir. Orak Adası'na hareket edilir. Orak Adası'nın kristal mavisi sularında y uuml;zme molası ve ouml;ğlen yemeğinden sonra, akşam yemeği ve geceleme i ccedil;in şirin bir balık ccedil;ı k ouml;y uuml; olan Ccedil; ouml;kertme'ye demir atılır. Hava koşulları elverişli ise yolda yelken seyri yapılabilir. Arzu eden misafirlerimiz sahilde kısa bir y uuml;r uuml;y uuml;ş yapabilirler.



3.G Uuml;N:Yedi Adalar - K uuml;fre - Uzun Liman Sabah kahvaltıdan ouml;nce, erken saatlerde Yedi Adalar'a hareket edilir. Yedi Adalar b ouml;lgesinde yine harika bir g uuml;ne başlayacaksınız; bolca k uuml; ccedil; uuml;k adalar ve mercan resiflerinin bulunduğu bu b ouml;lgede dalış yapın, y uuml;z uuml;n, dinlenin ve uyuyun. Arzu eden konuklarımız g uuml;nl uuml;k ve ccedil;am ağa ccedil;ları ile kaplı ormanlarda y uuml;r uuml;y uuml;ş yapabilir. Yedi Adalar'da ilk durağımız, K uuml;fre Koyu olacak. Akşam yemeği ve geceleme i ccedil;in Uzun Liman'a demirleyeceğiz.



4.G Uuml;N:Tuzla - L ouml;ng ouml;z - İngiliz Limanı Sabah turkuaz mavisi sularda y uuml;zmek i ccedil;in Tuzla Koyu'na doğru yola ccedil;ıkılır. Sabah y uuml;zmeleri artık sizin g uuml;nl uuml;k rejiminizin bir par ccedil;ası haline gelecektir. Ouml;ğle yemeği i ccedil;in ccedil;am ormanlarıyla ccedil;evrili bir cennet k ouml;şe olan L ouml;ng ouml;z Koyu'na demirleyeceğiz. Orman i ccedil;inde kısa bir y uuml;r uuml;y uuml;ş yapabilir ve Ali Baba'nın salaş kafesinde dinlenebilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme i ccedil;in İngiliz Limanı'na (Değirmen B uuml;k uuml;) hareket edilir. İngiliz Limanı, 2. D uuml;nya Savaşında İngiliz savaş gemilerinin burada demirlemesinden dolayı bu isimle anılmaktadır. B ouml;lgede yatların demirleyebilmesi i ccedil;in uygun ve korunaklı bir ccedil;ok irili ufaklı koy bulunur.



5.G Uuml;N:Kleopatra Adası - Karaca S ouml;ğ uuml;t Sedir (Kedrae) Adası'na hareket. Eşine başka hi ccedil;bir yerde rastlayamayacağınız k uuml; ccedil; uuml;c uuml;k bir kumsalı ve olağan uuml;st uuml; berrak bir suyu olan bu ada, adeta bir a ccedil;ık hava m uuml;zesidir. Şehir surlarını, Dorlardan kalma tapınağı (daha sonra kiliseye ccedil;evrilmiş), 1.500 kişilik antik tiyatroyu ve kubbeli yapıları g ouml;rebilirsiniz. Etrafa sa ccedil;ılmış kırık s uuml;tunların, uuml;zerine resimler yapılmış, kabartma ve r ouml;lyeflerle dekore edilmiş taşların arasında y uuml;r uuml;y uuml;ş yapabilirsiniz. Adada bulunan Kleopatra Plajında sadece Kuzey Afrika ccedil; ouml;llerinde bulunduğu anlaşılan ccedil;ok ouml;zel bir kum bulunmaktadır. Rivayete g ouml;re Mark Antonius, ouml;zel olarak b'u kumu Mısır'dan gemilerle Kleopatra i ccedil;in taşıtmıştır. Akşam yemeği ve geceleme i ccedil;in Karaca S ouml;ğ uuml;t K ouml;y uuml;'ne hareket ediyoruz. Bu şirin k ouml;y Marmaris'e yalnızca 25 km. mesafededir. Buradan Marmaris'e dolmuşlarla ulaşım m uuml;mk uuml;nd uuml;r. İsteyen konuklarımız opsiyonel olarak d uuml;zenlenebilen Marmaris veya Dalyan-Kaunos gezilerine iştirak edebilirler.



6.G Uuml;N:Kargılı - Kiseb uuml;k uuml; (Alakışla B uuml;k uuml;)

Erken saatlerde Kargılı Koyu'na varılır. Ouml;ğle yemeğinden sonra Kiseb uuml;k uuml; (Alakışla B uuml;k uuml;)'ne hareket edilir. Sahildeki Bizans harabeleri gezilebilir. Geceleme bu g uuml;zel koyda yapılacaktır.



7.G Uuml;N:Pabu ccedil; Burnu - Yalı ccedil;iftlik - Bodrum Kahvaltıdan sonra ouml;ğlen yemeği i ccedil;in Pabu ccedil; Burnu'na hareket. 5 ccedil;ayı Yalı ccedil;iftlik Koyu'nda servis edilir. Akşam yemeği ve geceleme i ccedil;in Bodrum Limanı'na giriş yapılır.



8.G Uuml;N:Bodrum

Kahvaltıdan sonra 10.30'a kadar tekneden ayrılabilirsiniz.





Kesin hareket g uuml;nleri : Cumartesi ndash; Pazar


Uuml;CRETE DAHİL OLANLAR : nbsp;

middot; Tam Pansiyon konaklama: Kahvaltı, ouml;ğlen yemeği, 5 ccedil;ayı kek-bisk uuml;vi servisi ve akşam yemeği. nbsp;



middot; Liman masrafları ve ccedil;ıkış işlemleri. nbsp;



middot; Seyir belgesi ve gerekli işlemler i ccedil;in gemi acentesi masrafları. nbsp;



middot; Palamar uuml;cretleri. nbsp;



middot; M uuml;rettebat servisi. nbsp;



middot; Kullanma suyu. nbsp;



middot; Dizel ve benzin giderleri. nbsp;



middot; Nevresim takımları . nbsp;



middot; Yattaki ekipmanların uuml;cretsiz kullanımı( maske, palet, şnorkel, kano, olta takımları v.b). nbsp;



middot; Yat sigortası(Kişisel seyahat sigortanızı yaptırmanızı tavsiye ederiz. ) nbsp;







Uuml;CRETE DAHİL OLMAYANLAR: nbsp;



middot; Alkoll uuml;, alkols uuml;z i ccedil;ecekler ve şişe suyu; bedeli karşılığında Yat Barından satın alınır. nbsp;



middot; Tur g uuml;zerg acirc;hındaki ouml;ren yeri giriş uuml;cretleri, m uuml;ze girişleri ve opsiyonlu kara nbsp;



T uuml;m nbsp;Tatil Turları nbsp;deniz ve hava koşulları doğrultusunda, konukların emniyeti ve rahatı i ccedil;in tur programında değişiklikler yapabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder