6 Temmuz 2010 Salı

Doğu Karadeniz Turu tatil

Tatil , Karadeniz Turları , Dogu Karadeniz Turları

1.G uuml;n Cumartesi: Doğu Karadeniz turumuza grubumuzu havaalanında karşılayarak başlıyoruz. Sırasıyla Trabzon şehir gezisi; Ayasofya M uuml;zesi, Atat uuml;rk K ouml;şk uuml;'n uuml; gezip daha sonra Ak ccedil;aabat ve Sera G ouml;l uuml; gezisi yapıyoruz. Ak ccedil;aabat'da ki ouml;ğle yemeğimiz sonrasında S uuml;mela Manastırı'nı gezip tesisimize yerleşiyoruz.

2.G uuml;n Pazar: Vazelon Manastırı gezisi sonrası Memiş Ağa (Kastel) Konağını ziyaret edip Hamsi men uuml;l uuml; ouml;ğle yemeğimizi yiyoruz. Uzung ouml;l' uuml; gezip daha sonra Rize Kalesi'ni ziyaret ediyoruz. Rize bezi alışverişinden sonra konaklayacağımız otelimize ulaşıp yerleşiyoruz.

3.G uuml;n Pazartesi: Sarp sınır kapısı g ouml;r uuml;ld uuml;kten sonra Bor ccedil;ka Karag ouml;l'e gidiyoruz. Ouml;ğle yemeği Karag ouml;l'dedir. Ma ccedil;ahel Vadisine ulaşıyoruz. Ma ccedil;ahel'de pansiyonumuza yerleşiyoruz.

4.G uuml;n Salı: Ma ccedil;ahel'de Maral K ouml;y uuml;, Maral Şelalesi, Camilli K ouml;y uuml;, Efeler ve Tamara k ouml;pr uuml;s uuml;'n uuml; geziyoruz. Konaklama Ma ccedil;ahel rsquo;de.

5.G uuml;n Ccedil;arşamba: Macahel b ouml;lgesinden ayrılıp, Fındıklı il ccedil;esine doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Ccedil;ağlayan K ouml;y uuml;'ndeki evler geziliyor. Ouml;ğle yemeği Ccedil;ağlayan'dadır. Ardeşen'de ccedil;ay fabrikası gezildikten sonra isteyenlerle Fırtına Deresi'nde rafting yapılabilinir. Akşam konaklamak i ccedil;in Ayder Yaylası'na doğru yola ccedil;ıkıyoruz.

6.G uuml;n Perşembe:

Ccedil;at Vadisi'ne doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Zilkale ve Palovit Şelalesi gezilerini yapıyoruz. Ccedil;amlıhemşin Konaklar Mahallesinde tarihi konakta y ouml;resel ouml;ğle yemeği yiyoruz. Konaklama Ayder Yaylası'nda.

7.G uuml;n Cuma:

Avusor vadisinde Hacizeni, Tobaya ve Peryatak Yaylalarını gezip Avusor Yaylasına ccedil;ıkıyoruz. Avusor Yaylasından 2600 metre y uuml;kseklikte bulunan B uuml;y uuml;kg ouml;l'e doğru y uuml;r uuml;y uuml;ş yapıyoruz. Akşam Ayder'de horonlu bir eğlence ile son gecemizi yaşıyoruz. Konaklama Ayder Yaylası'nda.

8.G uuml;n Cumartesi:

Sabah erken saatte Trabzon havaalanına grubu transfer edip yolcu ediyoruz.




Dahil Olan Hizmetler

-B uuml;t uuml;n ara transferler, t uuml;m konaklama, b uuml;t uuml;n yemekler.

-7 Gece Tam Pansiyon Konaklama (7 Kahvaltı, 4 Ouml;ğle yemeği,3 Ouml;ğle Kumanyası, 7 Akşam yemeği)

-M uuml;ze ve Ouml;ren yeri giriş uuml;cretleri,

-Seyahat Sigortası,

- Ouml;zel harcamalarınız haricinde her şey fiyata dahildir.

-Turdaki yemekler Cumartesi sabah kahvaltısıyla biter.



Kimi zaman tur fiyatını y uuml;ksek bulan katılımcılarımız i ccedil;in buradan k uuml; ccedil; uuml;k bir dipnot yazmak istiyoruz. Genelde gazetelerde g ouml;rd uuml;ğ uuml;n uuml;z Doğu Karadeniz gezileri; kitle turu dediğimiz, 45 kişilik otob uuml;slerle gezilen turlardır. Bizim quot;Butik Tur quot;larımız tamamen bu tur mantığı anlayışının dışındadır. Programlarımız sabah 09.00 akşam 18.00 mesai tarzında, tatilinizi koşuşturma i ccedil;inde ve eziyetle değil, dolu dolu yaşatan planlamalar şeklindedir.

Ayrıca ldquo;ekstra uuml;cret rdquo; başlığı altında sizlerden kayıt sırasında ya da tur esnasında hi ccedil;bir uuml;cret toplanmaz. Tam sayfa ilanlı gazete turlarında ldquo;ekstra rdquo; toplanan tur uuml;cretine dikkat etmeniz gerekir. Bu uuml;cretlerle birlikte o turların fiyatları bizlerin tur fiyatları ile aynı orana gelmekte hatta uuml;st uuml;ne ccedil;ıkmaktadır. Bundan sonra 45 kişi ya da 14 kişi ile gezmek sizin tercihiniz olacaktır. Bizler, Karadeniz rsquo;in ouml;z uuml;n uuml;n ancak ldquo;Butik Tur rdquo; mantığında; k uuml; ccedil; uuml;k ara ccedil;larla maksimum 13-14 kişi ile gezerek keşfedebileceğine inanıyoruz.



Dahil Olmayan Hizmetler

-Şehirler arası ulaşım bedeli. İstanbul(vb)-Trabzon / Trabzon-İstanbul (vb)



-Elimizde olmayan nedenlerden dolayı oluşacak, program değişikliklerinden kaynaklanan giderler (Yol kapanması, sosyal olay, sel, deprem gibi olayların neden olduğu sonu ccedil;lar)

-Rafting organizasyonu ( isteğe bağlı olarak ekstra yapılır. Biz zorunluluk s ouml;z konusu değildir.)



Ulaşım olanakları haricindeki b uuml;t uuml;n herşey turumuza dahildir.


Konaklama - Ouml;zel bir b ouml;lge olan Ma ccedil;ahel'de pansiyon, diğer yerlerde otel konaklamalı ger ccedil;ekleşir.

Sırasıyla konaklama yerleri.


1 gece Trabzon Coşandere



1 gece Sarp Otel****



2 gece Ma ccedil;ahel Pansiyon





3 gece Ayder Natura Lodge Otel









Ulaşım Gruplarımız 14 kişiyle sınırlı olduğundan dolayı ortak bir ulaşım olanağı ouml;rg uuml;tlememiz olanaksızlaşmaktadır. Dolayısıyla gruplarımızla lokal gezi yaptığımız b ouml;lgede buluşmak zorundayız. Grupla buluşma saatimiz; Cumartesi g uuml;n uuml; 09.00'da Trabzon havaalanı ve 09.30'da otogar şeklindedir. Toplanma saatine yetişemeyen katılımcılar turun akışına g ouml;re bulundukları yerden alınacak ya da gruba kendi imkanlarıyla dahil olacaklardır.



B ouml;lgeye tavsiye ettiğimiz ulaşım aracı 'u ccedil;ak'dır. Otob uuml;s veya kendi aracınızla da ulaşımı sağlayabilirsiniz. Tur katılımcıları havaalanında karşılanıp, havaalanından yolcu edilirler. Otob uuml;sle veya kendi aracıyla gelenler otogarda karşılanır.



Her t uuml;rl uuml; bilet temini konusunda tarafımızdan yardım yapılır.



REHBER


Rehberlerimiz; sosyal ilişkileri g uuml; ccedil;l uuml;, gezi yapılacak b ouml;lgeleri araştırmacı bir ruhla inceleyen, sizlerin b ouml;lgeyle ouml;zdeşlik kurmanızı sağlayacak olan ve y ouml;reyi ccedil;ok iyi bilen b ouml;lge insanlarıdır.

Onlarca kez yaşamış oldukları tur deneyimlerinden dolayı y ouml;reyi eksiksiz anlatmaktadırlar. Anlatılacak bilgi ccedil;ok olduğundan dolayı daha ouml;nce turlarımıza katılan ve ikinci kez gelen katılımcılar bazen quot;bu anlattıklarını ouml;nceki turda anlatmadın quot; diye rehberlerimize sitemde bulunmaktadırlar.

Ayrıntılı gezi ve anlatım i ccedil;in bizi tercih etmenizde bir nedeni de; gidilen lokal b ouml;lgelerde Laz, Hemşinli ve G uuml;rc uuml; g ouml;n uuml;ll uuml; rehberlerinizin olmasıdır.

Turumuzda en az 2 adet doğa rehberi gruba eşlik eder.


GEREKLİ MALZEMELER


Yanınızda bulunduracağınız malzemelerin, olanağınız var ise; bu işler i ccedil;in ouml;zel olarak tasarlanmış, her zaman i ccedil;in en iyi malzeme olmasını ouml;neririz.



Seyahat Ccedil;antası (k uuml; ccedil; uuml;k boy ccedil;anta yeterli olacaktır)

K uuml; ccedil; uuml;k bir sırt ccedil;antası (G uuml;nl uuml;k y uuml;r uuml;y uuml;şlerde yedek eşyanızı ve kumanyanızı koyacağınız yaklaşık 25 lt. sırt ccedil;antası)



Y uuml;r uuml;y uuml;ş ayakkabısı (Bileğinizi kavrayan, y uuml;ksek topuklu olmayan, taban sertliği ve tabanında bol tutamağı bulunan)



Spor ayakkabı (Y uuml;r uuml;y uuml;ş haricinde Ayder rsquo;de giyeceğiniz ve yedek olarak bulunacak az yer kaplayan hafif ayakkabı)



Yağmurluk (Tercihen pan ccedil;o dediğimiz, geniş ve bol başımızdan ge ccedil;irip g ouml;vdemizi kaplayan aparat)



Sweat-shirt (Uzun kollu polar veya sentetik uuml;st giysi)



T-shirt (Sentetik, teri uuml;zerinde tutmayan)



Pantolon (Sentetik veya polar, erken kuruyan, geniş kesim, iki adet yeterli)



Şort (Sıcak g uuml;nler i ccedil;in-yada şort olabilen pantolon)



Mayo (Buzul g ouml;llerine, Karadeniz'e veya kaplıca girmek i ccedil;in)

Flash Bellek (Tur sırasında ccedil;ekilen video ve fotoğrafların anında katılımcılara verilebilmesi i ccedil;in)



Fotoğraf Makinesi



Ccedil;EŞİTLİ BİLGİLER


*Turumuz maksimum 14 kişiyle yapılır. Minimum 7 katılımcı sağlanmadığı takdirde tur iptal edilebilir (2010 sezonundaki t uuml;m turlarımız kesin hareketlidir)

*Turumuza en ge ccedil; 15 g uuml;n ouml;ncesine kadar kayıt yaptırıp uuml;creti yatırmış olmanız gerekmektedir.

*Rezervasyon iptali 15 g uuml;n ouml;ncesine kadar iade edilir. 15 g uuml;nden sonra tur fiyatının %30'u, bir hafta kala tur fiyatının %50'si kesinti yapılır. Tura 4 g uuml;n kala uuml;cret iade edilmez.

*Rehberler koşullara g ouml;re tur programındaki g uuml;nleri değiştirebilir.

*Tur lideri hava koşulları, sosyal olaylar ve her t uuml;rl uuml; olumsuzluk karşısında, tur programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

*Turlarımıza kayıt olan katılımcılarımız ldquo;Tur S ouml;zleşmesi rdquo;ni okumuş, kabul etmiş ve imzalamış sayılır.


nbsp;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder