24 Temmuz 2010 Cumartesi

Şeker Bayramı Osmanlı Kültürü Turu tatil

Tatil , Marmara Turları

1.G uuml;n : İstanbul - Taraklı - G ouml;yn uuml;k - Ccedil;ubuk G ouml;l uuml;

Sabah erken saatlerde buluşma yerinde ara ccedil;larımıza bindikten sonra İstanbul, Kocaeli istikametinden Taraklı'ya doğru yola koyuluyoruz. İlk durağımız Taraklı. Evleri ve ouml;zellikle geleneksel mimarisiyle bir a ccedil;ık hava m uuml;zesini andıran y ouml;remizde yapacağımız gezimizin ardından G ouml;yn uuml;k'e doğru yolumuza devam ediyoruz.



Ouml;ğle yemeğinde G ouml;yn uuml;k'te geleneksel tatlar deneyeceğiz. G ouml;yn uuml;k'te tarihi konakları, geleneksel G ouml;yn uuml;k T uuml;rk Evlerini g ouml;rd uuml;kten sonra ccedil;ubuk g ouml;l uuml;ne doğru yola devam ediyoruz. G ouml;l ccedil;evresinde yapacağımız kısa bir y uuml;r uuml;y uuml;ş uuml;n ardından akşam yemeği ve geceleme i ccedil;in otelimizde doğru yola koyuluyoruz.



Gezilecek Yerler

- Taraklı

- G ouml;yn uuml;k

- Ccedil;ubuk G ouml;l uuml;



Taraklı'da Gezilecek Yerler:

- Taraklı Evleri - Yunus Paşa Camii

- Tarihi Taraklı Hanı - Taraklı Sokakları

- Tarihi Hamam - Hisar ve Sarnı ccedil;lar

- Tarihi Ccedil;ınar Ağacı



G ouml;yn uuml;kte Gezilecek Yerler:

- G ouml;yn uuml;k tarihi konakları

- Akşemseddin Hz. T uuml;rbesi

- Zafer Kulesi

- G ouml;yn uuml;k Evleri

- Gazi S uuml;leyman Paşa Cami



Mesafeler:

İstanbul - Taraklı: 190 Km

Taraklı - G ouml;yn uuml;k: 28 Km

G ouml;yn uuml;k - Bolu: 100 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 340



2 G uuml;n: Tam G uuml;zn Beypazarı

G uuml;zel bir dinlenmenin ardından sabah aldığımız kahvaltı sonrası Beypazarı'na doğru yolumuza devam ediyoruz.Adeta bir A ccedil;ık hava m uuml;zesi olan bu tarihi beldedeki gezimize Hıdırlık tepesinden başlıyoruz.Şehri panaromik olarak seyretttikten sonra Beypazarı Konaklarını,y ouml;resel uuml;r uuml;nlerin satıldığı halk pazarını,G uuml;m uuml;ş ccedil; uuml;ler ccedil;arşısını, Camileri ve kervansarayı geziyoruz, Ouml;ğlen yemeğimiz y ouml;resel tatlardan oluşmakta ,kırkkatlı Beypazarı baklavası ve meşhur beypazarı g ouml;vecini yemeden burdan ayrılmak olmaz,yemek sonrası Beypazarı gezimize devam edip ccedil;ok da ge ccedil; kalmadan akşam yemeği, konaklama i ccedil;in otelimize geri d ouml;neceğiz.



Gezilecek Yerler:

- Beypazarı



Beypazarında Gezilecek Yerler:

- Hıdırlık Tepesi

- Ulu Ccedil;ınar Ağacı

- Tarihi Paşa Camii

- Sultan Alaeddin Keykubat Camii

- Tahta Minareli Camii

- Alaattin Sokak

- Beypazarı Tarih ve K uuml;lt uuml;r Evi

- Halk Evi

- Beypazarı El Sanatları At ouml;lyeleri

- G uuml;m uuml;ş ccedil; uuml;ler Ccedil;arşısı

- Beypazarı Kuru Fırınları



Mesafeler:

G ouml;yn uuml;k-Beypazarı:

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol:



3. G uuml;n: Mudurnu - Karapınar Kavağı K ouml;y uuml;

Bug uuml;n ccedil;ok erkenci değiliz. Gece eğlenenleri de d uuml;ş uuml;nerek tura ge ccedil; ccedil;ıkacağız. Geleneksel T uuml;rk sivil mimarisinin en g uuml;zel ouml;rneklerinden biri olan Armut ccedil;ular Konağını gezeceğiz. Ardından Demirciler ccedil;arşısını, ahşap saat kulesini ve diğer g ouml;r uuml;lmeye değer yerlerini gezeceğiz. Sonrasında ouml;ğle yemeğini geleneksel yemekler yapan lokantaların birinde alıp Karapınar Kavağı K ouml;y uuml;ne doru yola ccedil;ıkıyoruz. K ouml;y i ccedil;inde Sepet ccedil;ileri, k uuml;fecileri gezdikten sonra Mudurnu'ya geri d ouml;n uuml;p oradan da konaklama ve akşam yemeği i ccedil;in otelimize ge ccedil;eceğiz.



Gezilecek Yerler:

- Mudurnu - Karapınar K ouml;y uuml;



Mudurnu'da Gezilecek Yerler

- Ahşap Saat Kulesi

- Armut ccedil;ular Konağı

- Demirciler Ccedil;arşısı

- Yıldırım Beyazıt Camii

- Mudurnu Evleri

- Yeni Camii

- Sepet ccedil;iler ve K uuml;feciler



Mesafeler:

Bolu - Mudurnu: 60 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 135 Km



4. G uuml;n: Abant G ouml;l uuml; - G ouml;lc uuml;k - İstanbul Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Tabiat Ananın bize hediyelerinden biri olan Abant'a doğru yol ccedil;ıkıyoruz. Abant'a ulaştığımızda etrafta beyaz dışında pek fazla renk g ouml;remeyeceksiniz. İlk başta g ouml;l ccedil;evresinde bir y uuml;r uuml;y uuml;ş uuml;m uuml;z oluyor. G ouml;l ccedil;evresindeki y uuml;r uuml;y uuml;ş uuml;m uuml;z esnasında hayatınız boyunca unutamayacağanız fotoğraf karelerini belgeleyip anılarınızın en g uuml;zellerinden biri olarak kalacağından emin olabilirsiniz.



G ouml;l uuml; dolaştıktan sonra acıkan karınlarımızı g ouml;l kenarında nar gibi kızaran sucuklar eşliğinde doyuruyoruz ve kısa bir moladan sonra sizinde sabırsızlıkla beklediğiniz yere Abant Yaylasına Keltepe'ye ccedil;ıkıyoruz. Ccedil;am ağa ccedil;ları i ccedil;inden devam eden parkurumuzun sonunda sizi s uuml;per bir s uuml;rpriz bekliyor. B uuml;t uuml;n Abant ayaklarınızın altında. Eğer yanınıza şarapta aldıysanız manzarayı izlemek daha kefiyli oluyor. Buradaki fotoğraf molamız bittikten sonra yavaş yavaş aşağaya inmenin vakti geldi.



Bizimle yukarıya ccedil;ıkmak istemeyenler i ccedil;in g ouml;l ccedil;evresinde bir ccedil;ok aktivite mevcut. Ata binebilirsiniz, Fayton gezisi yapabilirsiniz veya kızaklarla kayak yapabilirsiniz. Aşağıya indiğimiz zaman duruma g ouml;re serbest zaman veriyoruz. Abant g ouml;l uuml;n uuml; gezdikten sonra sıradaki durağımız bir başka doğal cennet olan G ouml;lc uuml;k g ouml;l uuml;,bir ccedil;ok kartpostala konu olmuş doğanın t uuml;m g uuml;zelliklerini i ccedil;inde barındıran, aynı zamanda Tabiatı Koruma Alanı da olan G ouml;lc uuml;k sizleri kendisine hayran bırakacak. G ouml;lc uuml;k muhteşem doğasıyla bizi karşılarken adeta b uuml;y uuml;l uuml;yor. Ccedil;evresi sık ve y uuml;ksek ccedil;am ormanlarıyla kaplı olan G ouml;lc uuml;k Tabiat Ana'nın bize bir hediyesi aslında. G ouml;l ccedil;evresindeki patika ancak biz doğaseverlerin kullanımına a ccedil;ık. Sessizliği, huzuru, dinginliği doyasıya yaşayabileceğiniz bir yer. Seben yolunda bulunan bu muhteşem g ouml;let y uuml;zeyinde her daim ağa ccedil; dallarının ışıltısını saklıyor. Tabiat ana ise bir ressam edasıyla doğanın resmini yapıyor. G ouml;lc uuml;k'e yapacağımız gezinin ardından İstanbul'a doğru yola koyuluyoruz. Trafiğe de bağlı olarak akşam saatlerinde İstanbul'a ulaşmış oluyoruz



Gezilecek Yerler:

- Abant Millli Parkı

- Abant G ouml;l uuml;

- G ouml;lc uuml;k G ouml;l uuml;



Mesafeler:

Bolu - Abant: 25 Km

Abant - İstanbul: 275 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 310 Km

T uuml;m mesafeler yaklaşıktır ve il-il ccedil;e sınırları arasıdır.



Yol Durumu

Yol S uuml;resi: Normal Koşullarında 3 Saat

Yol G uuml;zergahı: İstanbul - Kocaeli - Taraklı - G ouml;yn uuml;k - Bolu

Tek Y ouml;n Yol Mesafesi: 320 Km

Toplam Mesafe: 995 Km



Ara ccedil; Tipleri

Ara ccedil;lar 2005 model ve uuml;st uuml; olup yatar koltuklu, koridorlu ve klimalıdır.

18 Kişilik: Volkswagen VOLT, Mercedes SPRT

27 Kişilik: Isuzu, Powerbus, Prestige

46 Kişilik: Mercedes 403, Mitsubishi Safir





Ouml;nemli Not: Biz m uuml;ze girişleri i ccedil;in iki katı uuml;cret talep edip sizleri bunları ouml;demeye mecbur bırakmıyoruz. M uuml;ze girişleri ve rehberlik adı altında arabada mecburi para da toplamıyoruz. Bu şekilde kar edip tur uuml;cretini olduğundan daha d uuml;ş uuml;k g ouml;stermeye ccedil;alışmıyoruz. Siz de bilin ccedil;li t uuml;ketici olarak bunlara l uuml;tfen prim vermeyiniz.



M uuml;ze Giriş Uuml;cretleri:M uuml;ze girişleri 10 YTL civarındadır ve sadece girmek isterseniz uuml;cretini ouml;dersiniz. Mecburi değildir.







Bu Turumuzda Nereleri G ouml;receğiz, Gezeceğiz:

Taraklı, G ouml;yn uuml;k, Ccedil;UBUK G ouml;l uuml;, Taraklı Evleri, Yunus Paşa Camii, Tarihi Taraklı Hanı, Taraklı Sokakları, Tarihi Hamam, Hisar ve Sarnı ccedil;lar, Tarihi Ccedil;ınar Ağacı, G ouml;yn uuml;k tarihi konakları, Akşemseddin Hz. T uuml;rbesi, Zafer Kulesi, G ouml;yn uuml;k Evleri, Gazi S uuml;leyman Paşa Cami, G ouml;lc uuml;k G ouml;l uuml;, Aladağ, Beypazarı, Hıdırlık Tepesi, Ulu Ccedil;ınar Ağacı, Tarihi Paşa Camii, Sultan Alaeddin Keykubat Camii, Tahta Minareli Camii, Alaattin Sokak, Beypazarı Tarih ve K uuml;lt uuml;r Evi, Halk Evi, Beypazarı El Sanatları At ouml;lyeleri, G uuml;m uuml;ş ccedil; uuml;ler Ccedil;arşısı, Beypazarı Kuru Fırınları, Ahşap Saat Kulesi, Armut ccedil;ular Konağı, Demirciler Ccedil;arşısı, Yıldırım Beyazıt Camii, Mudurnu Evleri, Yeni Camii, Abant Millli Parkı, Abant G ouml;l uuml;.


nbsp;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder