6 Temmuz 2010 Salı

Karadeniz Rüyası tatil

Tatil , Karadeniz Turları , Dogu Karadeniz Turları

1.G uuml;n Cumartesi: Kaygana ve Kuymak yapımını ouml;ğrenmek..



Trabzon Ma ccedil;ka il ccedil;esinde Coşandere k ouml;y uuml;nde Kaygana ve Kuymak yapımını hep birlikte deneyleyerek ouml;ğreneceğiz. Kaygana, Kuymak yapacağız ve ouml;ğle yemeğimizi yiyeceğiz. Ouml;ğleden sonra Doğu Karadeniz simgesi S uuml;mela Manastırı'nı gezip Ayder rsquo;e doğru yol alarak otele yerleşeceğiz.







2.G uuml;n Pazar: Bug uuml;n M uuml;zik At ouml;lyesi.. Eğlence tavana vuracak..



Handağı D uuml;z uuml;nde M uuml;zik at ouml;lyesi, Uuml;nl uuml; tulumcu ve tulum ustası S uuml;leyman Serin, tulum ve bağlama eşliğinde Karadeniz m uuml;ziği ve Laz m uuml;ziği hakkında ouml;rnekler sergileyecek. B uuml;t uuml;n katılımcılarımıza birer sipsi hediye edeceğiz. Sipsi tulumun ana enstr uuml;manı, sipsi ile tulumun ana melodisini ccedil;almaya ccedil;alışacağız. Aynen ş ouml;yle: li du, li du li dudu, li du li du li dudu :) Ouml;ğle yemeğimizi Handağı rsquo;nda yiyeceğiz. Ardından Fındıklı il ccedil;esinde kemen ccedil;e at ouml;lyesine konuk oluyoruz. Burada kemen ccedil;enin inceliklerini ouml;ğreneceğiz. İsteyen at ouml;lyede kemen ccedil;e satın alabilecek. Kemen ccedil;e yapımı hakkında bilgileri edinip Rize bezi yapımıyla ilgili at ouml;lye ccedil;alışmalarını g ouml;rmek i ccedil;in Halk eğitim kurumunu gezeceğiz. ...Ve Horonun ince fig uuml;rleri.. Yol ortasında, Handağı d uuml;z uuml;nde, bir yamacın kıyısında, b uuml;g uuml;n durmadan horona duracağız. Horonun b uuml;t uuml;nl uuml;k ccedil; uuml;, dayanışmacı ve bir arada aynı y uuml;rek olma ouml;zelliğini yaşayacağız. Akşama horon yarışı var, birde buna hazırlanıyor olacağız :)







3.G uuml;n Pazartesi: Yayla k uuml;lt uuml;r uuml; ve yaşantısını yakından tanıyoruz..



Ccedil;aymak ccedil;ur Yaylasında s uuml;t sağımı yapacağız. Sabah erken saatte yaylaya ccedil;ıkıyoruz. Kahvaltı ouml;ncesi ineklerden s uuml;t sağacağız. Sonra hep birlikte inekleri yaylaya s uuml;receğiz. Sağdığımız s uuml;tler ile sıkı bir yayla kahvaltısı yapıyoruz. Muhlama, yayla peyniri, kaymak hımm mis, mis. Yaylada s uuml;t uuml;n ayrıştırılması ve peynir yapımı i ccedil;in ge ccedil;irilen işlemleri ouml;ğreniyoruz.. Peynir yapımını ouml;ğreniyoruz ve hep birlikte tereyağı yapıyoruz. Yayık i ccedil;erisinde doğal y ouml;ntemlerle tereyağı yapmaya ccedil;alışacağız. Hep birlikte d ouml;n uuml;ş uuml;ml uuml; olarak yayık ccedil;alkalayacağız. En son Palak ccedil;ur Yaylasından Ka ccedil;va ccedil; Yaylasına 2 saatlik keyifli bir y uuml;r uuml;y uuml;ş yapıp otelimize geri d ouml;n uuml;yoruz.







4.G uuml;n Salı: Ccedil;ay toplama aktivitesi (Ağustos rsquo;ta Fındık toplama ve ayıklama), Pekmez yapımını yaşamak..



Bug uuml;n ilk olarak ccedil;ay toplama aktivitesi yapacağız. Yedek eşyalarımızı yanımıza alıp hasat zamanına g ouml;re uygun bir k ouml;ye gideceğiz. Bir ccedil;ay bah ccedil;esine konuk olacağız. Tıpkı eski g uuml;nlerdeki gibi imece k uuml;lt uuml;r uuml; ile tarlaya şarkılar t uuml;rk uuml;ler ile gireceğiz. Ouml;nce ccedil;ay toplamanın inceliklerini ouml;ğreteceğiz. Ouml;ğreteceğiz ccedil; uuml;nk uuml; Ccedil;ay toplama ince iş. Eğer yanlış yaparsak ccedil;ayı heba etmek m uuml;mk uuml;n. Ccedil;ay toplama imecemiz sonrasında ccedil;ayları birleştireceğiz. En ccedil;ok ccedil;ayı toplayan ouml;ğle yemeğinde en ccedil;ok k ouml;fteyi hak edecek. Eee ne kadar ccedil;ay, o kadar k ouml;fte. Tabi birde hakiki elek altı kuru ccedil;ay hediyesi var bu kişinin. Ccedil;ayların toparlanması sonrası quot; Ccedil;ay alım yeri quot; dediğimiz yerlere gideceğiz. Doğu Karadeniz rsquo;de ccedil;ay tarımının ne kadar g uuml; ccedil; koşularda olduğuna tanık olacaksınız. Yerel halk ile yakınlaşacaksınız. Ccedil;ay boh ccedil;alarını tutup onlara destek olacaksınız. T uuml;m bu s uuml;re ouml;ğleden sonraya kadar s uuml;rebilecek bir zaman. ( Ccedil;ay hasadının olmadığı bir zamana denk geldiysek Fındık toplama hasadı ile uğraşacağız) Arada kivi tarımı ile ilgili anlatımlar ve g ouml;rselliklerde olacak. Bug uuml;nk uuml; k ouml;y gezilerimizde geleneksel mimari ve su değirmenleri, Karadeniz rsquo;de suyun ouml;nemi, b ouml;lgede yaşanan Hes (Hidro Eletrik Santrali) kıyımları hakkında bilgilendirmelerimiz olup bu s uuml;rece sizde tanık olabileceksiniz.



Ouml;ğleden sonra aynı k ouml;y veya koşullara g ouml;re başka bir k ouml;ye konuk olup mevsim meyvesine g ouml;re bazen armut, dut, uuml;z uuml;m, hurma gibi bitkilerin pekmez yapımı s uuml;recine tanık olacağız. Şansımız var ise geleneksel y ouml;ntemlerle yapılan meyve şırası ccedil;ıkarma işlemini g ouml;stermeye ccedil;alışacağız. G uuml;n uuml;n ganimetlerini sırtlayıp otel rsquo;e geri d ouml;n uuml;yoruz.







5.G uuml;n: Karadeniz rsquo;de taka ile balık ccedil;ılık k uuml;lt uuml;r uuml;..



Viraa, denize a ccedil;ılma g uuml;n uuml;. Karadeniz rsquo;de a ccedil;ık deniz balık ccedil;ılığında kullanılan takalar ile denize a ccedil;ılacağız. Balık tutma mevsimi değil ama olta balık ccedil;ılığına m uuml;saade var. Bizde bu yaz g uuml;n uuml; olta balık ccedil;ılığı ile istavrit yakalamaya ccedil;alışacağız. Usta balık ccedil;ılardan hır ccedil;ın Karadeniz hikayeleri dinleyeceğiz. Balık tutma maceralarını, yaşadıkları zorlukları, işin ustalıklarını ouml;ğreneceğiz. Ouml;ğle yemeğini biraz gecikmeli olarak bir balık ccedil;ı marinasında tutuğumuz balıkları ızgara yaparak yiyeceğiz. Balık tutamayan bug uuml;n a ccedil; kalacak; ya da o kişinin kesesine bakacağız. Balıklar a ccedil;lık arttırma gidebilir :)



Yemek sonrası su ile ilintimize devam ediyoruz. Fırtına Deresinde rafting yapacağız. Rafting herkesin yapabileceği g uuml;vende ve adrenalin dolu farklı bir deneyim. Herkesin denemesini isteriz. Rafting sonrası dinlence verip otel rsquo;e d ouml;n uuml;yoruz.







6.G uuml;n Perşembe : Batum gezisi..



Bug uuml;n biraz turistik bir gezi yapıyor olacağız. Sınırın ouml;te yakasına ge ccedil;iyoruz. Batum ve Acara; G uuml;rc uuml; k uuml;lt uuml;r uuml;n uuml; tanıyacağız. Ccedil;ok sesli m uuml;zikleri ile tanışacağız. Pasaportu olmayan katılımcılarımızı unutmuyoruz. Onlar i ccedil;in biraz dinlence g uuml;n uuml; bu g uuml;n. İsteyen katılımcılar bu g uuml;n uuml; dinlenerek ge ccedil;irebilecek. Veya rehberlerimizin ouml;nereceği farklı bir y uuml;r uuml;y uuml;ş aktivitesi yapabilecek. Batum gezisi i ccedil;in en az bir aylık ge ccedil;erli bir pasaporta ihtiyacınız bulunmaktadır.



İlk olarak G uuml;rcistan rsquo;da ki Sarpi k ouml;y uuml; izlenimi yapıyoruz. Andrew heykeli, Gonio Kalesi gezisi. Ccedil;oruh deltasını, Batum m uuml;zesi, B uuml;y uuml;k Katetral gezilerini yapacağız. Ouml;ğle yemeği Meşhur Lazuri-Mengruli lokantasında olacak. Etnografya mağazası, Sanat m uuml;zesi gezisi yapacağız. Sahil parkını gezeceğiz. İsteyenler i ccedil;in deniz keyfi molası vereceğiz. Akşam yemeği Eski Gemiye restoranda. Gece boyunca G uuml;rc uuml; şarabı i ccedil;iyor ve eğleniyoruz. Saat 22:00 gibi sınır kapısına hareket ediyoruz. Ayder rsquo;de otele geri d ouml;n uuml;yoruz.











7.G uuml;n Cuma : Adrenalin g uuml;n uuml;: jeep safari, Yayla dinlencesi..



Turun son g uuml;n uuml;. Bug uuml;n jeep safari ve y uuml;ksek yaylaları keşfetme, Karadeniz rsquo;in hır ccedil;ın doğasında zor yolları kat etme g uuml;n uuml;. İki temel rotamız var. Biri Pokut Yaylası diğeri Kito yaylası. Her iki yayladan birine hava ve koşullara g ouml;re zor yollardan bir yolculuk yapacağız. Arazi ara ccedil;larımız bazen Unimog dediğimiz dev tekerlekli ara ccedil;lar, bazen Land Rover Jeep veya Dodge 4x4 arazili ara ccedil;lar olabilecek. Arazi durumu turun katılımcı sayısı veya adrenalin isteğine g ouml;re bu değişkenler değişebilecek. Değişmeyecek olan şey her iki yaylada zor yolları aştıktan sonra ulaştığımızda bizleri g uuml;zel bir dinlence bekliyor olması olacaktır. G uuml;n i ccedil;erisinde bir yayla evinde birka ccedil; saat ağırlanacak bolca y ouml;resel yemek yiyecek, m uuml;zik dinleyecek veya eğleneceğiz. Dinlence sonrası tekrar yollara d uuml;şeceğiz. Bu sefer hedef Ayder yaylası ve Horon eğlencesi. Turun son g uuml;n uuml; kendimizi ouml;ğrendiğimiz bilgiler, m uuml;zik birikimi, atma t uuml;rk uuml;ler ve horon fig uuml;rleri ile eğlenceye bırakacağız. Gecenin finalistini se ccedil;eceğiz. Her aktivitden en iyi donanımı edinen bizdn bir ouml;d uuml;l kazanacak. Ouml;d uuml;l: oda s uuml;rprizimiz olsun hellip;





8.G uuml;n: Grubu Trabzon rsquo;dan yolcu ediyoruz.



Sabah erken saat rsquo;te grubu Trabzon Hava alanından yolcu ediyoruz. Doğu Karadeniz rsquo;in bir başka etkinliğinde g ouml;r uuml;şmek uuml;zere vedalaşıyoruz.



Hayde ldquo;Ha derseniz başlayacak horon. rdquo;


Bu ouml;zel tur Temmuz ayında bir tarih ve Ağustos ayında 2 tur şeklinde yapılacaktır. Bu şenlikte yer almak i ccedil;in sadece 3 farklı tarihiniz bulunmakta. İzinlerinizi ve u ccedil;ak biletlerinizi şimdiden ayarlamanızı ve hızla kaydınızı yapmanızı ouml;neririz.



Dahil Olan Hizmetler

-B uuml;t uuml;n ara transferler, b uuml;t uuml;n konaklama, b uuml;t uuml;n yemekler.

-7 Gece Tam Pansiyon Konaklama, 7 Kahvaltı, 7 Ouml;ğle Kumanyası, 7 Akşam yemeği

- Ouml;ren yeri, M uuml;ze girişleri ve Milli park giriş uuml;cretleri

-Seyahat Sigortası



-Rafting uuml;creti



- Ouml;zel etkinlikler i ccedil;in organizasyonlar.

- Ouml;zel harcamalarınız haricinde her şey fiyata dahildir.

-Turda yemekler Cumartesi sabah kahvaltısıyla biter.



Dahil Olmayan Hizmetler

-Elimizde olmayan nedenlerden dolayı oluşacak, program değişikliklerinden kaynaklanan giderler.

-Kaplıca girişleri.



-Yurt dışı ccedil;ıkış harcı (20 TL)



-Şehirler arası ulaşım bedeli. (İstanbul(vb)-Trabzon / Trabzon-İstanbul(vb))



-Ortak etkinliklerde isteğe bağlı katılım payı ouml;demesi (yayla k uuml;lt uuml;r uuml;nde, pekmez yapımızda, ccedil;ay toplama etkinliğinde vb buna benzer y ouml;re halkı ile olan temaslarımızda bizim vereceğimiz destekler dışında siz katılımcılarımızda bu y ouml;re insanlarına destekte bulunmak isterseniz ortak olarak bir kasa oluştur ve katkı payı olarak katılımcılarımızdan biri aileye veya gerekli kişiye vererek destekte bulunur.



Ulaşım

Gruplarımız 14 kişiyle sınırlı olduğundan dolayı ortak bir ulaşım olanağı ouml;rg uuml;tlememiz olanaksızlaşmaktadır. Dolayısıyla gruplarımızla lokal gezi yaptığımız b ouml;lgede buluşmak durumundayız. Grupla buluşma saatimiz Cumartesi g uuml;n uuml; 10.00'da Trabzon havaalanı ve 10.30'da otogar şeklindedir. Toplanma saatine yetişemeyen katılımcılar turun akışına g ouml;re bulundukları yerden alınacak ya da gruba kendi imkanlarıyla dahil olacaklardır.







B ouml;lgeye tavsiye ettiğimiz ulaşım aracı u ccedil;ak rsquo;tır. Otob uuml;s veya kendi aracınızla da ulaşımı sağlayabilirsiniz. Tur katılımcıları havaalanında karşılanıp, havaalanından yolcu edilirler. Otob uuml;sle veya kendi aracıyla gelenler otogarda karşılanır.





Konaklama

Turumuzda 6 gece Ayder yaylasında konaklanmaktadır.



Konaklama Natura Lodge rsquo;de ger ccedil;ekleşecek. www.naturaotel.com



Konaklamalar 2 ve 3 kişilik odalarda yapılmaktadır. 2 adet 4 kişilik oda bulunmaktadır. Aileler i ccedil;in bu odaları tahsis edebiliriz.

Otelin uuml;st lobisi ve restoran rsquo;ı akşamları yapacağımız etkinliklere ev sahipliği yapıyor olacak.



Natura Otel rsquo;de doluluk ve yoğunluk durumunda ayrıca aşağıdaki standartlarda farklı bir otel rsquo;de konaklama durumu olabilir. Bu oteller, Kuşpuni, Zafran ve Koru Otel dir.

-İki kişilik odalar, odalarda banyo tuvalet, ısıtma sistemi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder