24 Temmuz 2010 Cumartesi

Batı Karadeniz Bayram Turu tatil

Tatil , Karadeniz Turları , Safranbolu Batı Karadeniz Turları

1. G uuml;n ABANT - SAFRANBOLU

Nes Travel tur aracıyla belirtilen noktalardan hareket ederek Abant'a doğru yola ccedil;ıkıyoruz. G uuml;n uuml;birlik turların vazgezilmez yerlerinden olan Abant'ta molayı ge ccedil;irmenin en keyifli yolu ise g ouml;l ve yayla etrafında bir y uuml;r uuml;y uuml;ş yapmak, faytonla atla dolaşmak ya da g ouml;l uuml;n kenarındaki tesislerde mangalda sucuk keyfi yapmaktır. B ouml;lge ouml;zellikle orman bakımından olduk ccedil;a zengin. Abant'ın tertemiz havasına doyum olmuyor ancak yolumuz Safranbulu'ya doğru devam ediyor.



Gezilecek Yerler:

- Abant G ouml;l uuml; ve Milli Parkı

- Bakacak Tepesi



Mesafeler:

İstanbul - Abant: 270 Km

Abant - Safranbolu: 180 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 490 Km



2. G uuml;n SAFRANBOLU - İNCE KAYA - Y Ouml;R Uuml;KK Ouml;Y

Muhteşem konağımızda yapacağımız g uuml;zel bir kahvaltının ardından Safranbolu gezimize başlıyoruz. Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, Ccedil;arşı'da Safranbolu evleri ve camileri, Eski H uuml;k uuml;met Konağı, Yemeneciler Arastası, Cinci Hanı ve Hamamını g ouml;rd uuml;kten sonra Safranbolu'nun bir diğer g uuml;zel y uuml;z uuml; olan lokumların imalatını g ouml;rmek i ccedil;in slayt g ouml;sterisinin yapıldığı uuml;nl uuml; lokumcumuza gidiyoruz. Ccedil;arşıda vereceğimiz alışveriş molası sonrasında İncekaya Su Kemerleri'ne giderek kısa bir y uuml;r uuml;y uuml;ş yapıyoruz. D ouml;n uuml;şte isteyenler tarihi Cinci Hamamı'nda g uuml;n uuml;n yorgunluğunu atabilirler veya Arasta ccedil;arşısını gezebilirler. Akşam yemeğinin ardından g uuml;n uuml;m uuml;z uuml; bitiriyoruz.



Gezilecek Yerler:

- Safranbolu Evleri

- İncekaya

- Y ouml;r uuml;kk ouml;y

- Hıdırlık Tepesi

- Kaymakamlar Evi

- Eski H uuml;k uuml;met Konağı

- Yemeniciler Arastası

- Cinci Hanı



3. G uuml;n KASTAMONU - ILGAZ DAĞLARI: Muhteşem Karadeniz havasıyla iştahımızı kabartan Safranbolu'da yapacağımız g uuml;zel bir kahvaltının ardından Kalesi, saat kulesi, camileri, medreseleri, han, hamam, şadırvanları, bedestenleri, k uuml;lliyeleri ve geleneksel T uuml;rk evi ve Osmanlı mimarisi ouml;rneklerinin yoğun olarak bulunduğu ender illerden biri olan Kastamonu'ya gidiyoruz. Kastamonu'yu gezdikten sonra, Ilgaz dağına ccedil;ıkıp kayak merkezinin de bulunduğu b ouml;lgede dağ havası alıyoruz. Şehir merkezinde gezeceğimiz yerler arasında Kastamonu Arkeoloji M uuml;zesi, Liva paşa Etnoğrafya M uuml;zesi, Cumhuriyetin 75.Yıl M uuml;zesi, Ayağı Yanık T uuml;rbesi ve M uuml;n uuml;re Medresesini de gezdikten sonra otelimize geri d ouml;n uuml;yoruz.



Gezilecek Yerler:

- Kastamonu Kalesi Dışardan

- Arkeoloji M uuml;zesi

- Liva paşa Etnoğrafya M uuml;zesi

- Cumhuriyetin M uuml;zesi

- M uuml;n uuml;re Medresesi

- Ayağı Yanık T uuml;rbesi

- Ilgaz Hava Şartlarına G ouml;re



Mesafeler:

Safranbolu - Kastamonu: 100 Km

G uuml;nl uuml;k Yapılan Toplam Yol: 250 Km



4. G uuml;n AMASRA - DEVREK: Son g uuml;n uuml;m uuml;zde sabah ilk olarak baston at ouml;lyeleriyle uuml;nl uuml; Devrek'e doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Devrek'te yapacağımız k uuml; ccedil; uuml;k gezimizin ardından b uuml;t uuml;n g uuml;zelliğiyle Amasra bizleri bekliyor.



İlk ouml;nce Fatih'in Ccedil;eşmi Cihanolarak adlandırdığı Amasra girişindeki Bakacak Tepesi'nde fotoğraf molası vererek Amasra'ya iniyoruz. Sonra Amasra'nın tahta oymacılığı uuml;zerine yoğunlaşmış el sanatları uuml;r uuml;nleriyle dolu Ccedil;ekiciler ccedil;arşısını gezeceğiz ardından Amasra Kalesi'ne ccedil;ıkıp ccedil;aylarını yudumlayacağız. Amasra'da tarih ve doğa a ccedil;ısından ccedil;ok zengin. Tıpkı Safranbolu gibi bir konaklama mekanı. Konuksevmez bir deniz olan Karadenizin sularında yolculuk eden gemiler i ccedil;in ideal bir barınak. İki adası, iki koyu ve beş tepesi olan Amasra, quot;d uuml;nyanın g ouml;z uuml; quot; ismini hak ediyor. Amasra'yı da gezdikten sonra Batı Karadeniz'in t uuml;m g uuml;zelliklerini hafızalarımıza ve fotoğraf makinalarımıza kaydedip, unutulmaz anılarla İstanbul'a doğru d ouml;n uuml;şe ge ccedil;iyoruz. Trafik durumuna g ouml;re gece İstanbul'a d ouml;nm uuml;ş olacağız.



Gezilecek Yerler:

- Devrek Baston At ouml;lyeleri

- Amasra

- Bakacak Tepesi

- Amasra Kalesi

- Ccedil;ekiciler Ccedil;arşısı


nbsp;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder