24 Temmuz 2010 Cumartesi

Kapadokya Bayram Turu tatil

Tatil , İç Anadolu Turları , Kapadokya Turları

1.G uuml;n: İSTANBUL'DAN HAREKET

Belirttiğimiz kalkış noktalarında buluştuktan sonra Kapadokya'ya doğru hareket ediyoruz.



2.G uuml;n: HACI BEKTAŞİ VELİ - G Uuml;VERCİNLİK - G Uuml;LŞEHİR - U Ccedil;HİSAR - KIZIL Ccedil;UKUR - Uuml;RG Uuml;P

Sabah tesisimize girmeden ouml;nce dergahların dergahı Hacı Bektaş Veli'nin dergahına gideceğiz. Sonrasında yolumuzun uuml;zerinde bulunan G uuml;lşehir şehir merkezine ve Kapadokya'nın uuml;nl uuml; mantar şeklindeki peri bacalarının bulunduğu G uuml;lşehir A ccedil;ık Hava M uuml;zesine gideceğiz. D ouml;rt makam ve kırk kapı felsefesinin eğitiminin verildiği dergahtaki gezimiz erenlerin beklediği Hacı Bektaş Veli'nin t uuml;rbesini ziyaretle sona eriyor. Delikli kayayı da gezdikten sonra ouml;ğle yemeğimizi alcağız. Sorasında G uuml;vercinlik vadisi ve U ccedil;hisar gezimizi yapacağız. Dağlardan sonra Kapadokya'daki en y uuml;ksek nokta olan U ccedil;hisar'da kalenin zirvesinden G uuml;zel Atlar Uuml;lkesi'ni seyrediyoruz. Uuml;rg uuml;p'te bulunan Turasan şarap fabrikası'na doğru hareket ediyoruz. Turasan şarap fabrikası'nda bu b ouml;lgeye ouml;zel, şarap mahzenlerini gezip şarapların tadına bakacağız. Ardından G uuml;nbatımını seyretmek i ccedil;in Kapadokya'nın masalsı coğrafyasının en g ouml;rkemli vadisi olan Kızıl ccedil;ukur vadisine doğru hareket ediyoruz. Erciyes'in ve Hasan Dağı'nın p uuml;sk uuml;rtt uuml;ğ uuml; lavlardan ve Melendiz'in s uuml;r uuml;klediği minerallerden kaynaklanan bu d uuml;nyada eşi benzeri olmayan vadiyi g ouml;receğiz. Muhteşem manzara sonrasında otelimize giriş yapıyoruz.



Gezilecek Yerler:

- G uuml;vercinlik Vadisi

- G uuml;lşehir

- Mantar Peri Bacaları

- Hacı Bektaş Veli Dergahı

- Balım Sultan T uuml;rbesi

- Delikli Kaya

- U ccedil;hisar

- Turasan şarap fabrikası

- B ouml;lgeye ouml;zel şarap mahzenleri

- Kızıl ccedil;ukur



3.G uuml;n: ASMALI KONAK - Uuml;RG Uuml;P - ZELVE - Uuml; Ccedil; G Uuml;ZELLER - Ccedil;ANAK Ccedil; Ouml;MLEK

Kahvaltımızı yaptıktan sonra Ortahisar'a doğru yola ccedil;ıkıyoruz Ortahisar kalesini ziyaretimizin ardından Uuml; ccedil; g uuml;zeller diye bilinen peri bacalarını da g ouml;rerek Mustafa Kemal Paşa'ya ge ccedil;eceğiz. Bol bol fotoğraf ccedil;ekebileceğiniz g uuml;zel bir mekan olan Eski Asmalı konağı ziyaret etmek i ccedil;in orta Kapadokya'da bulunan Sinasos'a gidiyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra ouml;ğle yemeği i ccedil;in Uuml;rg uuml;p'e ge ccedil;eceğiz. Uuml;rg uuml;p'te ouml;ğle yemeği i ccedil;in vereceğimiz serbest zamanın ardından masallar vadisi diye bilinen Dervent Vadisine doğru hareket edeceğiz. Ardından ccedil;ok eski bir manastır olan ve 1950'lere kadar insanların yaşamış olduğu Zelve Manastırı'na gidiyoruz. Manastırdaki gezimizin akabinde Paşabağına ge ccedil;eceğiz ve sonra ccedil;anak ccedil; ouml;mlek at ouml;lyesine giriyoruz. Ccedil; ouml;mlek yapımı şovunu seyredip alışverişimizi yaptıktan sonra tesisimize d ouml;neceğiz. Akşam ekstra T uuml;rk Gecesi olacak.



Akşam T uuml;rk Gecesi Olacak:

Nakit: 35 YTL -

Kredi Kartı: 40 YTL

Ouml;nceden rezervasyon yapılması zorunludur. Yoksa yer kalmıyor...



Gezilecek Yerler:

- Uuml; ccedil; G uuml;zeller

- Uuml;rg uuml;p

- Zelve Manastırı

- Sinasos

- Eski Asmalı Konak

- Ccedil;anak Ccedil; ouml;mlek At ouml;lyesi



4.G uuml;n: AVANOS - KIZILIRMAK - G Ouml;REME - G Ouml;REME A Ccedil;IK HAVA M Uuml;ZESİ

Sabah kahvaltımızın ardından Avanosu keşfedeceğiz. Avanos'ta Kızılırmak uuml;zerindeki tahta k ouml;pr uuml;den ge ccedil;ip ayaklarımızı Kızılırmak'ın soğuk sularına soktuktan sonra Ccedil;avuşin'i gezmeye gideceğiz. Ardından binlerce yıl ouml;nce yapılmış mağara kiliseleriyle kaplı G ouml;reme A ccedil;ık Hava m uuml;zesi'ni g ouml;r uuml;p eski zaman halılarının nasıl yapıldığını g ouml;rmek i ccedil;in halı yapım at ouml;lyesine gideceğiz.



Gezilecek Yerler:

- G ouml;reme

- G ouml;reme A ccedil;ık Hava m uuml;zesi

- Avanos

- Ccedil;avuşin

- Halı At ouml;lyeleri



5.G uuml;n: DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ - IHLARA VADİSİ - NARLIKUYU - TUZ G Ouml;L Uuml;

Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Yeraltı şehrine doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Yeraltı şehrinin gezilmesinden sonra Narlıg ouml;l Krater G ouml;l uuml;'ne doğru turumuza devam ediyoruz. Burada vereceğimiz kısa bir fotoğraf molasının ardından Ihlara vadisine gidiyoruz. Ihlara vadisinde yine kısa bir y uuml;r uuml;y uuml;ş uuml;m uuml;z var. Belisırma k ouml;y uuml;ne kadar y uuml;r uuml;cez. Karanlık Kilise'nin de i ccedil;inde bulunduğu muhteşem vadiyi gezdikten sonra Aksaray uuml;zerinden İstanbul'a doğru yola ccedil;ıkıyoruz. Aksaray'da vereceğimiz yemek molasından sonra Tuz G ouml;l uuml;'ne doğru hareket ediyoruz. Tuz G ouml;l uuml;'nde vereceğimiz kısa bir fotoğraf molasının sonrasında İstanbul'a doğru yolumuza devam ediyoruz. Akşam trafiğe de bağlı olarak 22:30 - 23:30 civarı İstanbul'da oluyoruz.



Gezilecek Yerler:

- Derinkuyu Yeraltı şehri

- Ihlara vadisi

- Narlıkuyu Krater G ouml;l uuml;

- Tuz G ouml;l uuml;



Fiyata dahil olan hizmetler:

- 3 Adet Sabah Kahvaltı

- 3 Adet Akşam Yemeği

- 3 Gece Otelde Konaklama

- 1 Gece Ara ccedil;ta Yolculuk

- Profesyonel Kokartlı Rehberlik

- T uuml;m Ulaşımlar

- T uuml;m Ccedil;evre Gezileri



Fiyat dahil olmayan hizmetler:

- Yolda Alınan Yemekler ve İ ccedil;ecekler

- Yemeklerde Alınan İ ccedil;ecekler

- M uuml;ze ve Ouml;ren Yeri Girişleri

***M uuml;ze girişlerine servet ouml;demeyin. Sadece 20 YTL'ye m uuml;ze kart alın, Turizm Bakanlığına bağlı 300 civarındaki m uuml;zeye uuml;cretsiz girin.

***M uuml;ze kart satış i ccedil;in: https://satis.muzekart.com/anasayfa.html

- Ouml;ğle Yemekleri

- İlk sabah kahvaltısı

- D ouml;n uuml;şte akşam yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder